Over mezelf

Mijn naam is Pieter Pieters, eigenaar van EHBA. Geboren op 15 juni 1962 te Den Haag.

Samen met mijn vrouw woon ik in Broek op Langedijk en mag de vader zijn van, inmiddels 4 volwassen kinderen, netjes verdeeld over twee jongens en twee meiden.

Hobby's: Lezen, jiu jitsu, bijenhouden en het verzorgen van schapen, geiten en Schotse Hooglanders in de duinen van Heemskerk.

Ervaren trainer

Van 1981 tot 1995 gaf ik cursussen bij Scouting Nederland en trainde ik vrijwilligers van de kindertelefoon in Beverwijk. Daarnaast gaf ik geregeld trainingen binnen de jeugdhulpverlening. In mei 2001 startte ik mijn eigen trainingsbureau Ehwaz. Ik combineerde dit met een 50% baan als leidinggevende in de jeugdzorg, maar sinds 2008 is mijn trainingsbureau weekvullend.

Naast missie en visieontwikkeling, samenwerkingstrainingen en communicatie trainingen, vormden de agressietrainingen altijd de hoofdmoot. Hierdoor ontwikkelde ik me tot specialist in het omgaan met agressie in de zorg. Een logische stap was dan ook dat Ehwaz in januari 2015 verder ging onder de naam EHBA, wat staat voor

Echte Hulp Bij Agressie.

Loopbaan

Mijn werkzame leven begon ik als spel en trainingsfunctionaris bij Scouting Nederland. In 1984 stapte ik over naar de jeugdhulpverlening, het JOC in Amsterdam (gesloten opvang en observatie). Na 8 jaar werd Kardeel de nieuwe werkgever. Eerst MKT Antonius (behandeling van kinderen met psychosociale problematiek) Later als teamleider van een observatiegroep. In 1999 werd ik leidinggevende bij Parlan van een orthopedagogische leefgroep en een centrum voor dagbehandeling.

Deze werkzaamheden werden langzaam afgebouwd tot een 50% baan, waardoor er meer tijd overbleef voor de werkzaamheden van mijn trainingsbureau. April 2008 was het moment om alleen nog met fulltime met trainingen aan de slag te zijn.

Vrijwilligerswerk

Naast het betaalde werk heb ik het altijd belangrijk gevonden om ook als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan de samenleving. Momenteel bestaat mijn vrijwilligerswerk vooral uit het aanbieden van gratis diensten vanuit EHBA voor maatschappelijke organisaties. Dit doe ik via De Waaier, een stichting die bedrijven en maatschappelijke organisatie koppelt door middel van matches.

Ik werk regelmatig samen met de volgende mensen

Rob
Martens

Freelance trainer
leidinggevende GGZ

William
Buiter

Eigenaar/ trainer

Mindset agressiehantering

Bob
Pieters

Eigenaar/ trainer

Bob Pieters trainingen

Michelle
Steenbeeke

Eigenaar/ trainer

gelijknamig bureau

Ben
Vitalis

Eigenaar/trainer

Ben Vitalis trainingen

Karen

de Vries

Coach/trainer/actrice/kunstenaar

Karidiès

Ellenor
Spreeuw

Eigenaar Act4you

trainingsacteurs

Anne
Cupido

Meedenker en mentale ondersteuning

Geen digi-verkeer

Dit is typerend voor mij

Er wordt veel gelachen tijdens de trainingen

Met humor blijft het beter hangen

Ik geloof in kennis delen

In de kennisbank kun je alles gratis downloaden

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor maatschappelijke organisaties vaak gratis

Wat anderen zeggen

Training on the job

Aan de hand van beeldmateriaal van de medewerkers, kon goed inzichtelijk gemaakt worden waar bij de cliënt telkens het verschil zichtbaar was tussen "herrie" en echte agressie.

Linda Hulscher- leidinggevende

  • Testimonial Quote or Title
    You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
    Ms. Nameless
    Add Your Stars
    Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.