Over mezelf

Mijn naam is Pieter Pieters, eigenaar van EHBA. Geboren op 15 juni 1962 te Den Haag.
Samen met mijn vrouw woon ik in Broek op Langedijk en mag de vader zijn van, inmiddels 4 volwassen kinderen, netjes verdeeld over twee jongens en twee meiden.
Hobby's: Lezen, jiu jitsu, bijenhouden en het verzorgen van schapen, geiten en Schotse Hooglanders in de duinen van Heemskerk.

Ervaren trainer

Van 1981 tot 1995 gaf ik cursussen bij Scouting Nederland en trainde ik vrijwilligers van de kindertelefoon in Beverwijk. Daarnaast gaf ik geregeld trainingen binnen de jeugdhulpverlening. In mei 2001 startte ik mijn eigen trainingsbureau Ehwaz. Ik combineerde dit met een 50% baan als leidinggevende in de jeugdzorg, maar sinds 2008 is mijn trainingsbureau weekvullend.

Naast missie en visieontwikkeling, samenwerkingstrainingen en communicatie trainingen, vormden de agressietrainingen altijd de hoofdmoot. Hierdoor ontwikkelde ik me tot specialist in het omgaan met agressie in de zorg. Een logische stap was dan ook dat Ehwaz in januari 2015 verder ging onder de naam EHBA, wat staat voor
Echte Hulp Bij Agressie.

Loopbaan

Mijn werkzame leven begon ik als spel en trainingsfunctionaris bij Scouting Nederland. In 1984 stapte ik over naar de jeugdhulpverlening, het JOC in Amsterdam (gesloten opvang en observatie). Na 8 jaar werd Kardeel de nieuwe werkgever. Eerst MKT Antonius (behandeling van kinderen met psychosociale problematiek) Later als teamleider van een observatiegroep. In 1999 werd ik leidinggevende bij Parlan van een orthopedagogische leefgroep en een centrum voor dagbehandeling.

Deze werkzaamheden werden langzaam afgebouwd tot een 50% baan, waardoor er meer tijd overbleef voor de werkzaamheden van mijn trainingsbureau. April 2008 was het moment om alleen nog met fulltime met trainingen aan de slag te zijn.

Vrijwilligerswerk

Naast het betaalde werk heb ik het altijd belangrijk gevonden om ook als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan de samenleving. Momenteel bestaat mijn vrijwilligerswerk vooral uit het aanbieden van gratis diensten vanuit EHBA voor maatschappelijke organisaties. Dit doe ik via De Waaier, een stichting die bedrijven en maatschappelijke organisatie koppelt door middel van matches.

Ik werk regelmatig samen met de volgende mensen

Rob Martens

Freelance trainer
leidinggevende GGZ

Rob op LinkedIn

William Buiter

Eigenaar/ trainer
Mindset agressiehantering

Website William

Bob Pieters

Eigenaar/ trainer
Bob Pieters trainingen

Bob op LinkedIn

Michelle Steenbeek

Eigenaar/ trainer
gelijknamig bureau

Website Michelle

Ben Vitalis

Eigenaar/trainer
Ben Vitalis trainingen

Website Ben

Karen de Vries

Coach/trainer/actrice/kunstenaar
Karidiès

Website Karen

Ellenor Spreeuw

Eigenaar Act4you
trainingsacteurs

Webstite Act4you

Anne Cupido

Meedenker en mentale ondersteuning

Geen digitaal verkeer

Dit is typerend voor mij

Er wordt veel gelachen tijdens de trainingen
Met humor blijft het beter hangen

Bekijk de trainingen

Ik geloof in kennis delen
In de kennisbank kun je alles gratis downloaden

Ga naar de kennisbank

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Voor maatschappelijke organisaties vaak gratis

Kijk op de site van De Waaier

En wat vinden zij

ZORG

Vandaag laatste deel van de cursus Agressie gehad in Zuyder Waert in Heerhugowaard. Echt een top cursus wat ik zeker in de praktijk kan gebruiken.


Deelneemster basistraining - Magentazorg

ONDERWIJS
Inspirerend persoon en de trainingen zijn een feestje!
Peter Mol - Directeur Gedragspunt

TRAINING ON THE JOB
Aan de hand van beeldmateriaal van de medewerkers, kon goed inzichtelijk gemaakt worden waar bij de cliënt telkens het verschil zichtbaar was tussen "herrie" en echte agressie.
Linda Hulscher - leidinggevende

INDIVIDUEEL TRAJECT
Wat ik zo leuk en zo goed vind: het voelt alsof je met een goede vriend in de kroeg zit. Toch blijkt steeds weer dat we hard aan het werk zijn.
Marieke Boon - Hugo Hopper

VRIJWILLIGERS
Pieter Pieters is een enthousiaste trainer, die ons perfect op weg heeft geholpen in het slimmer projectmatig werken.

Kees van der Pijl - VCRA; Vrijwilligers Centrale Alkmaar